divendres, 22 d’octubre del 2010

Què és un weblog?

Un weblog és fàcil d'usar però difícil d'explicar, una tecnologia que cada vegada més s'utilitza però que encara no es molt coneguda, és una eina d'escriptura que dóna suport tan als escriptors consagrats com als novells. Els weblogs tenen una història relativament curta però intensa , amb implicacions en els camps de la publicació en web, periodisme i educació.

Un weblog, també anomenat blog o bitàcola en català, és un espai web d'escriptura. Semblant a un diari en línia, un lloc web d'ús personal on escriure cada dia, on tota l'escriptura, l'edició i el conjunt de l'aparença i sentit del lloc són manejats des d'un navegador des de qualsevol lloc on sigui l'autor o autora.

Una bitàcola està dissenyada de manera que, com un diari, la pàgina pugui ser girada cada dia, i el lloc web mateix manté un registre de la data i arxiva tot el contingut escrit.


Una bitàcola és un lloc web dinàmic, actualitzat contínuament que creix amb el temps per l'acumulació d'escriptura i d'altres continguts. Típicament les bitàcoles es desenvolupen en una comunitat d'altres escriptors de bitàcoles que comparteixen un interès comú .

Les bitàcoles són llocs web als que poden dur enllaços i arribar-s'hi navegant, una ullada massa ràpida no dirà al visitant massa sobre el que hi està passant.

Per concloure he de dir que les bitàcoles, estan gestionats per una base de dades, tenen una estructura de navegació i s'arxiven automàticament. Això vol dir que des del moment que l'aparença o el sentit del lloc sencer s'aplica a través d'una plantilla a cada pàgina que l'autor o autora crea, que les pàgines s'arxiven automàticament, que s'enllacen consecutivament i que són fàcils de navegar-hi, el creador o creadora és alliberat de la rutina diària d'escriure i carregar al servidor les pàgines manualment.
Una persona pot començar una bitàcola només enregistrant-se d'una manera senzilla i creant una pàgina al lloc web del proveïdor.

2 comentaris:

  1. Ja teníeu una entrada definint blog. Que aporta de nou aquesta? Es podria haver ampliat la primera?

    ResponElimina
  2. Si que és veritat que parlar de conceptes similars.

    ResponElimina