diumenge, 12 de desembre del 2010

GOOGLE SITES

Una eina de publicació a Internat molt interessatni útil és la web del Google Sites. https://sites.google.com/ 







El "Google sites" és un programa que ens permet crear pàgines webs, on la informació a la qual volem accedir es presenta a partir d'un menú de navegació amb diferents apartats i el contingut de la pàgina queda desvinculat de la forma amb la qual la presentem, és a dir, d'una banda, tenim la informació i de l'altra, el format, que es pot anar variant.
Un aspecte important a destacar és que, al lloc web, l'ordre de les entrades depèn del contingut i no pas de la data de creació, contràriament al blog, on les entrades apareixen en ordre cronològic, la qual cosa fa que les que són més recents se situin a dalt de tot, a diferència de les antigues, que se situen més abaix.
Un cop creada la pàgina web, aquesta serà accessible arreu del món per a tots aquells que coneguin l' adreça, doncs es tracta d'un servei en línia.
  • Com es crea una pàgina web?
1. Anem a la pàgina de http://www.sites.google.com/.
2. Busquem un nom disponible per a tenir accès.
3. La posem en mode visualització(veure la web com faria qualsevol visitant) o bé en mode edició, per així poder editar-la quan vulguem.
4. Inserim imatges i vídeos i enllacem adreçes web, la qual cosa es pot fer copiant l'adreça URL del material multimèdia que sigui, o bé desant-lo a l'ordinador per, finalment, penjar-ho a la web.
5. Guardem tot el contingut del lloc web i passarem al mode visualització.
6. Creem una nova pàgina web, anomenant-la document i, tot seguit, quan ja estigui creada, inserim un document del nostre correu de gmail. Fem el mateix amb una presentació.
  • Quines altres coses podem fer
També, podem penjar un mapa, un formulari o un prezi, sempre en visualització pública. En l'últim cas, hem de copiar el codi hotmail de la presentació del prezi i, posteriorment, clicar a sobre de "google site", per així enganxar-lo.
A més, podem canviar l'amplada de les imatges, vídeos o enllaços que pengem, la qual cosa s'aconsegueix clicant sobre el material multimèdia. Seguidament, anem a propietats i, finalment, modifiquem el número de l'amplada.
D'altra banda, es pot editar el format del lloc web anant a l'opció "edita" la barra lateral i tot seguit, clicant a navegació. A més, es poden editar diferents pàgines webs i enllaçar-les a altres sempre que vulguem. Finalment, cal desar tots els canvis realitzats.
Finalment, cal saber que pot compartir-se, la qual cosa es pot aconseguir anant a l'opció situada a dalt a la dreta, que diu "accions". No obstant això, es pot triar també l'opció que només ho vegin certes persones.




Jonatan Crivillés, Mercedes Ferré, Aran Garrit i Javi Giráldez.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada