dijous, 9 de desembre del 2010

Marcadors públics i privats

Google Notebook i Delicious

Marcadors privats i marcadors públics, són sistemes per registrar les adreces on decidirem fer-les individuals per tant personalitzades o compartir-les per tot el món.

- Els marcadors privats permeten registrar una adreça, un fragment i posar etiquetes, també podrem endreçar-los per tal de que sigui més ràpid i més còmode la nostre recerca d’informació.

Un exemple de marcador privat serà el Google Notebook
Aquest marcador ens dona l'opció de fer-lo públic anant-hi a les opcions d'us compartit.






















Per altre banda els marcadors públics o socials  ens permeten posar etiquetes, registrar adreces, la principal diferència amb els privats és que tot allò que posem serà visible per a tothom.
  • L’eina que farem servir s’anomena Delicious.
  • Amb aquest programa podrem fer una recerca d’informació, podrem observar  com la gent entra als diferents enllaços de la pàgina i opina.

Delicious és un servei de l’empresa Yahoo,  ens haurem de registrar a Yahoo, Instal·larem i crearem un nou marc.
Aquesta és una gran eina per facilitar l'aprenentatge dels altres, utilitzarem aquest programa per accedir a la informació millor valorada per la comunitat educativa, ja que estarem contínuament al dia i aprofitarem el coneixement d'altres persones.

 


Com a conclusió podrem dir que tant els marcadors públics o socials com  els marcadors privats ens permetran una millor administració del contingut a la xarxa i un millor coneixement en aspectes educatius.


Jonatan Crivillés, Mercedes Ferré, Aran Garrit i Javi Giráldez.

1 comentari:

  1. Crec que aquesta entrada del youtube és molt encertada ja que és una forma de busqueda d´informació més dinàmica però alhora efectiva.
    Crec que el suport del video fa que sigui una bona entrada.

    ResponElimina