Mitjançant la Blogosfera, hem pogut seguir i visualitzar les entrades d'alguns dels blocs col·lectius que ens semblaven més interessants.
Ens agradaria destacar el bloc dels meus companys del grup 7B. Allà hi tracten tot de temes relacionats amb Internet com a font de documentació i creiem que és un bloc que connecta o té relació amb el nostre en molts aspectes. A més a més, com es pot veure hi ha entrades on compartim temari, és a dir, tractem els mateixos temes però enfocats des de punts de vista diferents.
A la primera entrada, on explicaven els temes que volien tractar, ens vam fixar en un en concret: el Rincón del Vago. Creiem que és un lloc web que s'ajusta bastant a les característiques del que pengem al nostre bloc i per això hem decidit fer-ne una entrada.
Començarem amb la definició d'aquest. El Rincón del Vago va ser creat al 1998 i actualemnt és un lloc web on s'exponsen diferents treballs o estudis de contingut públic. Aquests han estat creats i penjats per usuaris, normalment estudiants.
Moltes vegades, però, hi ha hagut conflictes i queixes entre els professors ja que molts estudiants utilitzen aquest espai de publició per copiar-se o baixar-se treballs.
Per penjar un document al Rincón del Vago s'han de seguir els següents passos:
- Anar a la pàgina principal d'aquest web (http://www.rincondelvago.com/).
- Clicar sobre l'enllaç que posa "Comparte tus apuntes".
- Omplir el formulari amb les teves dades personals i les dades del document.
- Insertar el document que volem penjar des del nostre ordinador.
Els apunts o treballs estan ordenats per categories i simplement escrivint una paraula al buscador pots trobar tot els documents que estan relacionats amb aquell terme.
Pel que fa a la privacitat, que crec que és un factor important, pots aparèixer com a totalment anònim o si ho prefereixes que apareixi el teu nom.
Finalment, deixaré l'enllaç d'una entrevista que li van fer a Javier Castellanos, cofundador del Rincón del Vago.
Jonatan Crivillés, Mercedes Ferré, Aran Garrit i Javi Giráldez.
I què en penseu vosaltres? És útil? És ètic baixar-se un treball ja fet? Què s'aprèn? El recomanaríeu a un nen? Amb quins arguments?
ResponElimina